Uspevaju i čak u najcrnjim uslovima

Svi vole da uđu u kuću koja je buna biljaka jer daju zelenilo, pročišćavaju vazduh i daju estetsku notu domu 🍀🌿🌵. Većina nije u stanju da ih zadrži, jer nema dovoljno vremena da se posvete i da brinu o njima.

Međutim, neke biljke je veoma lako održavati: mogu da podnesu loše osvetljenje, retko zalivanje i uspevaju i čak u najcrnjim uslovima, piše Magazin Novosti.rs.

SABLJICA (SNAKE PLANT) 🌿

Sabljica ili biljka zmija je jedna od biljaka o kojoj je najlakše brinuti. Savršena je za početnike jer se lako održava, raste pri slabom osvetljenju i pročišćava vazduh 😎.

KAKTUSI 🌵

Poznati po tome što uspevaju u ekstremnim vremenskim uslovima, kaktusima ne treba mnogo vode i dobro opstaju pod jakom sunčevom svetlošću. Vrlo su prilagodljivi i ne zahtevaju malo ili nikakvo održavanje 🤭.

Foto: Pixabay.com/milivanily

DRVO NOVCA (JADE PLANT) 🍀

Ova biljka ima guste i ovalne listove i ne zahteva bilo kakvo održavanje. Potrebna je delimična ili indirektna sunčeva svetlost i potrebno je vrlo malo vode. Uspeva u zatvorenom.

ZELENI LJILJAN (SPIDER PLANT) 🌿

Ova biljka je jednostavna za održavanje i može preživeti u promenljivim temperaturama i svetlosti. Nije mnogo zahtevan i dovoljno je jaka da raste i prilagođava se bilo kojim uslovima. Samo održavajte vlagu u tlu i držite je na svetlom mestu 😊.

Autor: magazin.novosti.rs

#biljke

#drvo novca

#kaktusi

#kuća

#početnik

#sabljica

#zeleni ljiljan