Ovih 5 navika muškarci nikako ne smeju da zaborave

- Za zdravu zajednicu važne su i sitnice koje nijedan muškarac ne sme da prestane da radi kada se oženi - ističu oni i izdvajaju nekoliko navika koje muškarci brzo zaborave kada uđu u brak.

1. Držanje za ruku

Najjednostavniji čin zajedništva i pripadnosti jedno drugome koji parovi na početku veze bez pogovora održavaju jeste držanje za ruke. Iako zvuči banalno, ovaj dodir je veoma značajan. Istraživanje sprovedeno u Švedskoj obuhvatilo je srećno udate žene koje su bile izložene stresnim situacijama. Prateći njihovu moždanu aktivnost prilikom izlaganja blagim elektrošokovima, dokazana je za 45 odsto manja reakcija na stres prilikom kog su ispitivane žene držale svog supruga za ruku. Dodir zbližava, stimuliše lučenje hormona sreće i pojačava međusobna osećanja.

2. Hodanje jedno uz drugo

S godinama muškarci gube zaštitnički osećaj prema ženi. Čin osvajanja i jednom izrečeno "da" pristanak je koji u njima zadovoljava osećaj uspeha.

Zato je loša navika da prilikom obavljanja zajedničkih obaveza u javnosti zaboravljaju na suprugu i često su za nekoliko koraka ispred nje.

- To je jedna od najgorih navika koju oženjeni muškarci imaju. Osećaj pripadnosti i zaštite velikim delom označava i hodanje rame uz rame. Pritom, ne morate biti u bliskom kontaktu, ruke prebačene preko ramena, ali zajednički korak pogled je i prema zajedničkoj budućnosti - tvrde stručnjaci.

Foto: Pixabay.com

3. Otvaranje vrata

Jedno od pravila svakog bontona jeste da gospodin dami otvara vrata. Koliko god da je žena samostalna i samosvesna, taj gest je za nju izraz poštovanja. Ništa drugačije nije ni sa udatim damama.

4.  Urednost i higijena

Mirisan, čist i uredan - takav je svaki muškarac na početku veze, tj. u procesu osvajanja žene svojih snova. Ali sa ženidbom mnogi od njih se oslobađaju od bilo kakve potrebe za brigom o samom sebi. Očekuju od supruge da vodi računa o čistoj odeći, razbacanim čarapama po podu ili neurednom kupatilu. Takve sitnice najčešći su uzroci svađa u braku, a problem su upravo muškarci.

5. Zajednička putovanja

Pogled na početak veze svakog para su i uspomene s putovanja. Odlazak udvoje, pa makar na jednodnevni izlet probudiće osećanja i ponovno zbližavanje.Istraživanja su pokazala da upravo žene planiraju putovanja, a muškarci ih smatraju gnjavažom, što je potpuno pogrešno. Strast i ljubav u vezi s vremena na vreme valja oplemeniti i ovakvim kompromisom, predlažu stručnjaci.

Autor: informer.rs

#brak

#ljubav

#muskarci

#par