Napravite toner kod kuće i osvežite svoju kosu!

Svi volimo osećaj kada tek izađemo iz frizerskog salona. Posebno kada je vreme farbanju. Međutim, dešava se da posle nekoliko pranja boja više ne bude ista. Tako vam, na primer, između dva farbanja fali jdno osveženje boje, za koje nema potrebe da posećujete frizera. Dalje u tekstu možete naći uputstva kako da na jednostavan način napravite toner kod kuće i osvežite svoju boju.

Foto: Unsplash.com

Kako se toner koristi?

Dobra vest je da su toneri brzi! Većini formula je potrebno najviše 20 minuta. Toner se nanosi na mokru kosu posle šampona, zatim se kada je proces gotov ispere i završi sa tretmanom za kosu.

Najčešće se koriste za plavu kosu zbog žutog pigmenta, ali i za bilo koju drugu boju radi osvežavanja.

Za odabir boje najbolje je da se posavetujete sa svojim frizerom.

Foto: Unsplash.com

Toner ćete napraviti tako što ćete boju koju vam je odredio profesionalac pomešati sa 3% hidrogenom u odnosu 1:1, zatim u smesu dodajete istu količinu vode i šampon. Smesu nanesete na čistu mokru kosu, ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperete i nanesete hidrirajući tretman za kosu.

Postupak možete ponoviti opet za dve do tri nedelje. Naravno sve zavisi od vaše boje, rezultata koji želite da postignete kao i od toga koliko četo perete kosu. Boja će se sa svakim pranjem brže ispirati.

Foto: Unsplash.com/averie woodard

Ukoliko niste dovoljno dovoljno spretni da hemijskim putem tretirate svoju kosu, preporučujemo šampone u boji koji su odlična zamena. Kada nanesete šampon, ostavite da deluje 10-15 minuta. Izbegavajte da ih koristite za svako pranje, imaju tendenciju da isuše kosu. 2-3 puta mesečno biće dovoljno da održite svoju boju svežom i sjajnom.

Autor: redportal.rs

#kosa

#toner