PARALELNO mršavite i jačajte imunitet 😉

Svima je ove godine i te kako bitno da budemo zdravi i fit. Isprobajte ovaj jednostavan recept za detoksikaciju vode da biste ujedno smršali i ojačali imunitet. Pomoći će vam da pojačate metabolizam i sagorete masnoće. Piti dovoljno vode ključno je za dobro zdravlje, gubitak kilograma i čistu kožu.

Foto: Unsplash.com

Nije tajna da pijenje gaziranih pića i limunada sprečava gubitak kilograma. Štaviše, slatka pića dodaju višak kalorija u vašu ishranu, tzv. prazne kalorije; to jest dobijate kalorije, ali ne i hranljive sastojke poput vitamina. Ipak ne možete piti samo vodu. Obična voda je dosadna i ne možete je uživati ceo dan. Iako se možete naterati da pijete vodu kako biste ispunili svoje dnevne ciljeve hidratacije, iz dana u dan postaje sve teže. Na kraju dana, jednostavno se umorite od toga. Voda u koju stavljate voće odlična je alternativa običnoj vodi. I dalje je bez kalorija, ali bogata ukusom. Voda u kojoj se unosi voće idealno je dijetetsko piće. Pruža hidrataciju bez neželjenih kalorija.

Foto: Pexels.com

Sveža i okrepljujuća voda od limuna. limete i mente naša je omiljena svih vremena. Štaviše, ovaj recept za detoks vodu je jedan od najlakših. Mnogi ljudi piju limunovu vodu prvo ujutro. Međutim, ovaj napitak bolje je piti nakon doručka ili bilo kog drugog obroka. Kada pijete vodu od limuna i mente nakon obroka, to pomaže ubrzavanju i olakšavanju varenja. Voda od limuna i mente pomaže u ublažavanju neprijatnog zadaha izazvanog jedenjem luka ili pijenjem alkohola.

Foto: pexels.com

Limun je poznat kao izvor vitamina C, moćnog antioksidansa. Takođe pomaže u snižavanju krvnog pritiska, posebno ako patite od hipertenzije i visokog holesterola. Limun vam pomaže da sagorete masne ćelije i da ih sprečite. Kalcijum, limun i drugo citrusno voće nude puno zdravstvenih blagodati, ali ne zaboravite na umerenost kada uživate u ovom voću. Limunska kiselina može da izazove povećanje želučane kiseline. Nana je umirujuća i umirujuća biljka. I voda od mente i čaj od mente koriste se za opuštanje stomačnih mišića i poboljšanje varenja. Nana ublažava anksioznost i pomaže vam da ostanete budni i fokusirani.

Foto: pexels.com

Sastojci: 2 šolje vode, ½ šolja leda, ½ limuna, 1 šaka nane

Priprema: Iscedite i isecite limun, dodajte nanu i vodu. Stavite u frižider na pola sata da se ukusi ulivaju. Uživajte.

Foto: Pexels.com

Napomena: Možete dodati kašiku meda kako bi vam voda za detoksikaciju bila slađa. Zamena limuna pomorandžama takođe će učiniti vašu vodu slađom. Sada kada znate osnovne recepte za detoksikaciju, vreme je da napravite neke ukusne alternative.

Autor: redportal.rs

#DETOKS

#detoksifikacija

#detox

#imuni sistem

#imunitet

#koronavirus

#zdravlje