To što ju je teško pronaći ne znači da ne postoji 🧐

Sigurno ste svi čuli za famoznu G tačku i kako je potrebno stimulisati je kako bi se postigao orgazam, ali da li ona zaista postoji? Istina je da je to komplikovano pitanje.

G tačka (skraćeno od Grafenbergova tačka, po nemačkom ginekologu Ernstu Grafenbergu) se po većini stručnih radova nalazi na dubini 5-8 centimetara u dubini vagine, na prednjem delu vaginalnog zida.

Foto: Unsplash.com

Međutim, po nalazima najnovijih istraživanja G tačku nije tako lako fizički locirati. Zapravo, tokom jedne studije iz 2017. ginekolozi nisu uspeli da je pronađu iako su se svojski trudili (nemojte da se smejete, sad smo ozbiljni 😄). Ipak, utvrdili su nešto drugo - osim što je to jedna tačka, G tačka je u isto vreme i deo nervnog sistema klitorisa. To znači da ako se stimuliše sama G tačka, mora da se stimuliše i ceo klitoris, koji čini sistem nervnih završetaka koji je komplikovaniji i veći nego što većina misli.

Dalje od toga, ovaj sistem i način na koji radi se razlikuje od žene do žene, što objašnjava zašto neke od onih stvari kod nekih žena prolaze, a kod nekih ne. Ta okolnost i doprinosi mistifikaciji oko tačke koja je i tema ovog teksta. 😀

Šta onda raditi? Stručnjaci preporučuju istraživanje svog tela. Kao što smo napomenuli, ne postoji univerzalno rešenje i jedinstveno mesto ove tačke za sve pripadnice lepšeg pola (po svemu sudeći ni odgovarajuća veličina, ako shvatate o čemu je reč 😄), tako da rešenja mogu da budu samo individualna.

Kada je u pitanju zanimacija sa partnerom u tu svrhu, najviše se preporučuju sledeće poze.

Jahačica (Cowgirl)

U ovoj pozi partner leži na leđima dok ga partnerka jaše u uspravljenom položaju. Žene često vole ovu pozu, pre svega jer imaju punu kontrolu nad ritmom, dubinom i uglom penetracije. To povećava šansu da će pronaći svoju G tačku.

Foto: Pixabay.com/StockSnap / English

Preporučuju se pokreti po napred-nazad osi, a ne gore-dole. Naravno, možete i mešati, ako vam se učini da je to dobar recept za vas.

Otpozadi (Doggy style)

Ova poza predstavlja drugi najefikasniji način pronalaska G tačke jer obezbeđuje duboku penetraciju, a takođe i ovde partnerka u velikoj meri može da kontroliše ugao. U toku seksa partnerka može da spušta svoj gornji deo tela, dok kukove može da pomera na takav način da joj što više odgovara.

Druga opcija je da partnerka legne ravno na krevet dok joj noge idu preko ivice kreveta, što partneru omogućava da joj pristupi. Ova poza se svakako pokazala kao efikasna kod velikog broja žena.

Zatvorena misionarka (Closed missionary)

Kao što je poznato i iz drugih stvari u životu, nekada je klasika i najbolja. Ipak, kada je pronalaženje G tačke u pitanju, preporučuje se zatvorena misionarka, koja nalaže da partnerka leži na leđima sa spojenim nogama, dok joj partner prilazi odozgo u takvom položaju da njegove noge idu sa strane.

Foto: Unsplash.com/ Dainis Graveris / @dainisgraveris

Ova poza ne može da omogući naročito duboku penetraciju, ali daje osećaj tesnoće što se kod nekih žena pokazalo kao idealna metoda za aktiviranje G tačke.

Zaključak - istražujte sebe i svog partnera

Stvaran život sigurno nije film, tako da postizanje vrhunskog zadovoljstva nije tako lako kao na bioskopskom platnu ili u filmovima za odrasle koje gledate na Pornhub-u kad šef ne gleda u vašem pravcu. Jedna od najštetnijih stvari koja može da se desi devojkama i ženama jeste pogrešno razmišljanje da je seks nešto sramotno, što ih može podstaći da ne istražuju sebe na ovakav način.

Svakako, preporučujemo svim parovima da se bace na posao, kako bi maksimalno uživali jedno u drugom. 👍

Autor: redportal.rs

#g tačka

#metode

#seks