Naravno, ako je prirodna 😂

Nova godina nam uskoro stiže, domovi i gradovi se polako kite a euforija se vidi na svakom koraku. Kićenje jelke je jedan od lepih trenutaka kada se porodica okupa i provede vreme zajedno. Deca sa nestrpljenjem očekuju poklone koje će ispod nje staviti dok roditelji paze da se jelka ne sruši. 😂

Ali posle dočeka sve to treba spakovati i počistiti, naravno posle svih praznika. A kako da vam jelka izdrži čitav period praznika?

Ako kupujete pravu jelku za praznike, postoje saveti koji će omogućiti da duže traje. Novogodišnja jelka je pravi ukras doma, njena bogata lepota i miris donose pravi duh Nove godine u svaku kuću ili stan! Ako ste se odlučili za pravu, a ne veštačku jelku, ovi saveti pomoći će vam da duže traje i ulepšava vaš dom.

Kada kupujete jelku, zamolite prodavce da vam iseku samo dno stabla. Za slučaj da dugo stoji i već je pomalo sasušeno, svež rez na tom mestu omogućava da bolje prima vodu i duže traje.

Kada donesete jelku kući, baštovani savetuju da je obavezno ostavite 24 sata u prostoriji koja je relativno hladna u odnosu na ostatak doma. Jelka na taj način neće doživeti temperaturni "šok" kada je postavite u sobu koja se greje. Ostavite je u hodniku ako imate prostora za to, ili prostoriji koju češće provetravate od one u kojoj će stajati.

Mnogi ne znaju da bi prirodnu jelku trebalo postaviti u poseban stalak, a ne u zemlju ili pesak, jer će tako bolje upijati vodu kojom je zalivate. Zalivanje jelke je važno jer u suprotnom ona pravi smolu na rezu, koja joj potom onemogućava da primi više vode. Većim jelkama je potrebno i do 500 mililitara vode dnevno!

Jelka ne bi trebalo da stoji blizu radijatora i da bude izložena direktnoj Sunčevoj svetlosti, pa probajte da je stavite u neki kutak gde će joj temperatura i količina svetla biti optimalni. Pročitajte i feng šui savete za postavljanje novogodišnje jelke, a postoji i "pravilo" kako je kiti svaki znak horoskopa!

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#Nova Godina

#euforija

#jelka

#saveti