Rešite problem vrlo lako

Ukoliko imate problema sa jastucima, odnosno skidanjem fleka i prljavštine sa njih vrlo lako možete rešiti problem. Razne fleke se mogu pojaviti na jastuku i nekad ih je vrlo teško skinuti. Ali to može biti prošlost.

Fleke od znoja i pljuvačke na jastuku uvek izgledaju ružno, bez obzira na to što ćete ih pokriti jastučnicama. Pored estetskog, ovakve fleke nisu dobre ni u zdravstvenom smislu zbog bakterija. Zbog toga je jako važno ukloniti ih, a sastojke koje imate u kihinji mogu učiniti čudo.

Potrebno je da napravite mešavinu od po jedne šoljedeterdženta za sudove, deterdženta za veš, varikine i pola šolje boraksa. Ubacite u mašinu dva jastuka tako da bude u balansu. Uključite program na predpranje, dodajte pripremljenu mešavinu sredstava za čišćenje i ostavite natopljene jastuke oko pola sata.

Zatim operite jastuke uz ponavljanje ciklusa ispiranja. Kada je mašina gotova, bilo bi najbolje da se jastuci osuše prirodno, na suncu. Ne zaboravite da jastuke treba prati na svaka tri meseca, a kada previše omekšaju, neophodno je da ih zamenite novim.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#jastuk

#pranje

#prljavstina