Šminkeri otkrivaju svoje male tajne! 🧐

Tamni podočnjaci čine da izgledate umorno. Oni imaju tendenciju da ujutru izgledaju još tamnije. To ne znači da treba da se pomirite sa sudbinom. 😁

Mali trikovi profesionalnih šminkera pomoći će vam da uz malo kozmetike izgledate sveže, odmorno i zadovoljno!

Foto: Unsplash.com

Umijte se koristeći hladnu vodu. Čak i prskanje lica hlandnom vodom kao poslednji korak može da pomogne. Hladna voda poboljšava cirkulaciju i zateže kožu lica.

Nanesite hidrarantnu kremu za lice i predeo ispod očiju. To će pomoći da ravnomerno nanesete sminku i nahraniće kožu i zaštititi je. Zatim nanesite prajmer i sačekajte nekoliko minuta, pa zatim možete preći na šminku.

Foto: Unsplash.com

Odaberite korektor koji je za nijansu svetliji od vaše kože i ravnomerno ga nanesite na predeo oko očiju kao i na kapke. Koristite kremastiju formu, ona će bolje prekriti tamne podočnjake. Ukoliko su vam podočnjaci jako izraženi nanesite još jedan sloj.

Na područje ispod očiju nikako nemojte nanositi korektor s antibakterijskim sredstvima, jer može nadražiti i isušiti osetljivo područje oko očiju.

Kada ste zadovoljni rezultatima, možete nastaviti sa šminkanjem. Vodite računa da ne prelazite sa puderom preko korektora koji ste naneli, već ih izjednačite da se ne vidi razlika. 😊

Autor: redportal.rs

#Podočnjaci

#šminka