Iako je prošla Noć veštica, tikva je uvek dobrodošla na meniju

Ukoliko nemate ideju šta biste nesvakidašnje pripremili ovaj vikend za ručak, ovaj recept će vam se dopasti. U pitanju su punjene tikve. Lako se pripremaju, a što je u današnje vreme još bitnije, i brzo.

Sastojci:

tikva, 300 g mlevenog mesa, 100 g riže, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, mrkva, 200 g kačkavalja, maslinovo ulje, so, biber

Priprema:

🥕 Tikvu oprati, odseći joj vrh i izdubiti je. Meso tikve očistiti od semenki i iseći na kockice. Rižu obariti.

🧅 Crni luk i mrkvu sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati izgnječen beli luk i mleveno meso. Sve začiniti i prodinstati. Na kraju dodati kockice tikve i promešati.

🍴 Napuniti tikvu pripremljenim filom i poklopiti odsečenim vrhom. U pleh staviti pek-papir i sve peći u rerni na 250 stepeni. Po potrebi doliti vodu.

🍛 Posle sat, skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče oko 10 minuta.

Autor: redportal.rs

#Ručak

#punjena tikva

#tikva