Ko nikada nije pevao pod tušem?

Muzika postaje sve važnija u našem svakodnevnom životu, posebno kada nam je potrebna dodatna energija: kad ustajemo ujutru, bavimo se sportom, kuvamo, pa čak i... se tuširamo! 😎

Muzika je dobra za naše telo i dušu i daje nam osećaj blagostanja. Ne samo slušanjem već i pevanjem 🎤🎧. Ko nikada nije pevao pod tušem i osećao se kao rok zvezda pred hiljadama fanova, samo na trenutak 😎? Osim što je zabavno, pevanje dok se tuširate ili vozite, čak iako niste u raspoloženju, ima mnoge zdravstvene prednosti. Zašto ne bismo započeli jutro na ovaj način i obezbedili energiju za ceo dan?

POPRAVLJA VAŠE RASPOLOŽENJE 😊

Pevanje vam daje dozu entuzijazma i osećaj sreće i pozitivnosti koji je zarazan i čini da se osećate euforično. Pevanje čini da vaš mozak oslobađa endorfine, stimulišući oslobađanje serotonina i oksitocina, izazivajući osećaj zadovoljstva i radosti.

SMANJUJE STRES I POMAŽE VAM DA SE OPUSTITE 😌

Pevanje uravnotežuje naš nervni sistem, stvarajući osećaj spokoja i opuštenosti. Dokazano je da pevanje nekoliko pesama snižava krvni pritisak i brzinu srca, a istovremeno poboljšava oksigenaciju u našim telima. Hajde da pevamo pod tušem! 🎶🎶🎶

VEŽBA PAMĆENJE I POMAŽE VAM DA SE FOKUSIRATE 🧐

Slušanje muzike i pevanje stihova jača nekoliko moždanih funkcija, kao što su pažnja, pamćenje i koncentracija. Sve što treba da uradite je da zapamtite i ponovite stihove. Koliko puta vam se pesma zaglavila u mozgu i ne možete da je izbacite iz glave? Ruku gore oni koji ovo nikada nisu iskusili!

VEŽBA MIŠIĆE LICA 😋

Pevanje, posebno kada se radi sa entuzijazmom, tera vas da pokrenete većinu mišića u telu, posebno one na licu. To je vežba koja ima snažne prednosti za elastičnost mišića, a takođe i za kožu, jer pevanje pruža elastičnost dok odlaže pojavu bora, piše Magazin Novosti.rs.

Autor: magazin.novosti.rs

#Muzika

#fokus

#koncentracija

#opuštanje

#tuširanje