I kako?

Pre svega zavisi kakvim ljudima ste okruženi.

Trenutak nevernosti NE MORA da bude prekid veze. Velika je razlika između pijanog poljupca i potpune veze u kojoj vodite dva odvojena života.

Lako je reći ženi da ostavi muškarca koji je prevario. Ljudima se često sudi da se ne zauzimaju za sebe, nemaju granice ili da dopuštaju da ih drugi tretiraju s nepoštovanjem. Takođe je uobičajeno verovanje "jednom prevarant, uvek varalica“ i da je samo pitanje vremena kada će se to ponoviti. Ovakve pretpostavke ignorišu složenu mrežu razmatranja kroz koje treba sa prođe osoba nakon što otkrije da je partner vara.

Ester Perel, poznata terapeutkinja za vezu, napisala je knjigu Stanje stvari u kojoj preispituje neverstvo, podstičući ljude da pokušaju da razumeju kako i zašto se događaju prevare, ali i kako bi veza mogla da se poboljša posle neverstva. U praksi je neobično da veza preživi slučajeve varanja. Jedno istraživanje pokazalo je da je samo oko 16% parova koji su doživeli neverstvo uspelo da to reši. Neke statistike predstavljaju da je taj broj mnogo veći, posebno kada su u pitanju oženjeni ljudi. Psiholog Džozef Čilona rekao je za sebe:

- Uprkos dvosmislenim statistikama, čini se razumnim nagađati da više parova ostaje zajedno nakon neverstva nego obrnuto.

Šta vi mislite o ovoj temi? Da li biste mogli oprostiti partneru prevaru?

Poslušajte u nastavku šta Maja Nikolić ima da kaže na ovu temu u pesmi Varali me svi:

IZVOR: YT / Maja Nikolic

Autor: redportal.rs

#ljubav

#partner

#prevara

#prevarant

#varalica

#varanje

#veza