Da li ste je ikad počinili?

Definicija mikroprevare iz jednog članka magazina Esquire glasi:

- Ako razmenjujete koketirajuće tekstove sa nekim ko vam nije partner, neprestano lajkujete i komentarišete njihove postove ili ostavljate emoji na njihovim Instagram fotografijama, vi činite mikroprevaru. Termin opisuje širok spektar postupaka i ponašanja koji nisu dovoljno grubi da bi se kvalifikovali kao varanje, ali su ipak malo sumnjivi.

Takvo ponašanje MOŽE biti znak budućeg neverstva, ali ne mora NUŽNO.

Ako izlazite sa nekim u koga nemate poverenja, vaš dečko koji lajkuje žensku fotografiju na mreži predstavlja pretnju. Ako izlazite sa nekim kome u potpunosti verujete, to je samo još jedan znak da je to isto ljudsko biće kakvo je bilo i kad ste se prvi put upoznali, a lajkovanje fotografija je neverno kao i uvek.

Iako postoje muškarci kojima je mikroprevara klizav teren do potpune prevare, nisu svi takvi. Treba od njih razlikovati momke koji imaju koketne ličnosti i libide koji se ne isključuju kao prekidač svetla nakon braka, ali čiji zdravi brakovi i čvrst moralni kodeks nikada ne bi podrazumevali neverstvo.

Važno je priznati obe strane, mada je jednostavnije razmišljati crno-belim terminima privlačnosti i ponašanju, nego se upuštati u nijansirane. Prema članku Esquire, "mit je verovati da to što ste u posvećenoj vezi znači da nikada ne možete ili ne biste smeli da vas privlači neko drugi". Skoro 46% žena i 42% muškaraca je tokom seksa maštalo o nekome ko nije njihov partner, prema britanskom istraživanju iz 2015. godine.

Da li je slanje Fejsbuk poruke bivšem dečku znak da vaša veza propada? Ili je to samo znak da ste na trenutak mislili na svog bivšeg dečka, ali nemate nameru da učinite bilo šta podlo?

Autor: redportal.rs

#esquire

#mikrocheating

#prevara

#varanje

#veza