Zdravo je 😎

Plodovi kivija su prave vitaminske bombe, puni su vitamina C, E i sadrže kalijum. Međutim, da li želite da u potpunosti iskoristite zdravstvene prednosti konzumiranjem voća kivija? Onda pojedite i koru, piše magazin.novosti.rs.

Kora. Svi znamo da je bolje ne guliti jabuku. Koža jabuke sadrži najviše vitamina. Međutim, teško je poverovati da je bolje ne guliti plod kivija. Ali, kao i jabuka, kožica je najzdraviji deo ploda kivija. Da, taj dlakavi sloj oko zelenog mesa je veoma dobar za vas. Ali, kako ćete tu kožu pretvoriti u kulinarsko remek-delo? 

Zdravije. Meso kivija je izuzetno zdravo, ali je i kožica dobra za vas. Na primer, koža je puna vlakana, koja su dobra za varenje. Imate li malo problema da idete u toalet? Tada jedenje kore kivija može osigurati da vam creva ponovo budu normalna. Ovo vlakno takođe pozitivno utiče na nivo holesterola. Međutim, mnogi ljudi ne žele da jedu tu dlakavu kožu jer nema dobar ukus. Da li postoji rešenje? Da, obrišite dlačice sa kože i isperite voće.

Ukus. Da li ste u iskušenju da probate kožu voća kivija? Onda imamo još jedan savet za vas. Počnite sa žutim plodom kivija - oni imaju manje dlačica. Nakon čišćenja kore, da li još uvek možete da osetite puno dlačica? Postoji još jedno jednostavno rešenje: stavite voće u blender sa jogurtom ili mlekom, pa dodajte koru.

Autor: magazin.novosti.rs

#ishrana

#kivi

#zdravlje