Treba biti dama 😁

Da bi muškarac bio džentlmen i ponašao se prema ženskom polu poštujući osnovne principe bontona, žene moraju da se ponašaju kao dame u svim situacijama. Stoga donosimo neke osnove bontona kojih se žene moraju pridržavati - bez komentara o tome je li taj bonton pisao muškarac ili žena...

1. Dama nikada ne drži laktove na stolu.

2. Da li znali da žena uvek prva pruža ruku muškarcu? Takođe, starija osoba prvo nudi ruku mlađoj, obrnuto je znak nepoštovanja.

3. Ukoliko šetate ulicom sa prijateljicom ili s bilo kim drugim, ukoliko ona sretne i pozdravi nekog prolaznika, i vi bi trebalo da ga pozdravite.

4. U restoranu mlađe osobe ustaju kada stolu priđe neko stariji. Žena ustaje samo ako je mlada, a stolu prilazi neko stariji po godinama ili položaju. Opšte pravilo je da kada netko ulazi u sobu gde ima ljudi, ona prva pozdravlja sve, bez obzira na pol i godine.

5. Osoba koja je mlađa po godinama, a nalazi se visokom položaju, ne treba da očekuje da je svi prvi pozdrave.

6. Što se tiče dolaženja na sastanke, uvek dođite na vreme i ispunjavajte obaveze u predviđenom roku - osim što će za vas svi imati samo reči hvale, tako ćete i ispoštovati tuđe i svoje vreme.

7. Smisao za humor je dobrodošla osobina, ali prava dama ne ismejava nikoga - šalite se isključivo na svoj račun!

Autor: magazin.novosti.rs

#bonton

#dama

#dzentlmen

#zena