Ovo sigurno pomaže 💁🏻‍♀️

Dobar rad bubrega omogućava i odličnu apsorpciju hranljivih sastojaka iz namirnica, kvalitetnije apsorbovanje nutrijenata i vitamina, jačanje imuniteta i dobijanje više energije.

Za bolji rad bubrega, a tako i kompletnog organizma, ne bi bilo loše da u svoje navike svrstate konzumiranje čaja za bubrege. Najbolja su opcija prirodni sastojci proverenog porekla.

Čaj od peršuna

Iako se peršun prvenstveno koristi kao začin, može poslužiti i kao odličan čaj za bubrege. Prepun je minerala i vitamina poput kalcijuma, kalijuma i gvožđa i vitamina C, koji sadrži čak više nego limun. Sadrže i antioksidanse koji imaju važnu ulogu u zaštiti organizma od bolesti i razvoja tumorskih ćelija. Čaj od peršuna je diuretik pa čisti kožu. Priprema se od 15 grama lišća peršuna koje se treba preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji do 10 minuta.

Foto: pexels.com

Čaj od maslačka

Maslačak se već dugi niz godina koristi kao lekovita biljka, a za pripremu čaja za bubrege mogu se koristiti svi delovi biljke, ali samo morate biti oprezni jer je koren maslačka intenzivnog ukusa. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum i insulin, koji podstiče rast dobrih bakterija u organizmu. Ovaj napitak deluje kao diuretik, pomaže zdravlju jetre i ima mogućnost prevencije infekcija mokraćnog sistema.

Čaj od smreke

Čaj od plodova smreke može biti jako dobar prirodni lek jer ima antibakterijska i antifungalna svojstva, pomaže kod urinarnih infekcija i problema sa probavom. Ovaj čaj za bubrege pomaže i kod dijabetesa i smanjuje nivo lipida u krvi.

pročitajte još

NAPITAK koji TOPI MASTI!

Autor: Krstarica

#bubrezi

#kamenac

#čaj