Odmor, kafa i čaj od nane

Nova školska godina je uveliko počela, a nova akademska godina je pred vratima. 📖

Kako većina učenika ili studenata, zbog velikog broja informacija koji dobijaju tokom dana, imaju problem sa koncentracijom, pamćenjem i efikasnim učenjem, profesor Branimir Nestorović podelio je u emisiji Zdravo sa profesorom Nestorovićem nekoliko korisnih saveta koji će kako mladima tako i starima olakšati ovu "večitu muku".

Prema tvrdnjama profesora najefikasnije učenje treba da traje do 5 sati dnevno, uz pravljenje pauza.

Prvih sat vremena treba samo iščitavati gradivo, a ne fokusirati se na konkretne činjenice. Nakon toga sledi pauza u trajanju od 5 do 15 minuta. Za vreme pauze bi trebalo imati bilo kakvu fizičku aktivnost - laku šetnju ili lake fizičke vežbe. 🤸‍♂️

Nakon toga sledi 2. sat učenja, pa bi potom trebalo odremati 10-15 minuta, jer prema studijama tada dolazi do kristalizacije u mozgu i lakše se usvaja gradivo.

Zatim sledi još 1 sat učenja, potom opet period odmaranja ili dremanja od 10-15 minuta i a onda nastupaju finalni sati učenja. 🤓

Kafa i čaj su najefikasniji za održavanje koncentracije. Preporučuje se da se kafa konzumira pre početka učenja, a čaj od nane tokom pauze. Čaj od nane sadrži visoku koncentraciju nikotina.

Koje biljke su dobre za povećavanje kongitivnih sposobnosti mozga saznajte u ostatku emisije koju možete pogledati u nastavku:

IZVOR: FB / linkTV

Autor: redportal.rs

#branimir nestorovic

#saveti

#ucenje

#zdravo sa profesorom nestorovicem