U iščekivanju je patuljak-tonik 🤣

Prvi džin-tonik je napravljen u Indiji. To je voda pomešana sa šećerom i kininom koji mu daje gorak ukus. Britanci su tokom svoje vladavine u Indiji koristili kinin kao sredstvo kojim su se borili protiv malarije, a ubrzo su otkrili kako dodavanje šećera, vode i džina daje fantastičan koktel.

U nastavku vam predstavljamo najbolje džin-tonik koktele:

Džin-tonik od jagode i crnog bibera

3 jagode (bolje sveže, ali mogu i odmrznute )

Sveže mleveni crni biber

45 ml džina (neutralni ili limunski )

Tonik voda

Operite jagode i isecite ih na pola ili na četvrtine ako su velike. Pomešajte jagode sa sveže mlevenim crnim biberom u šejkeru, a zatim sipajte u čašu napunjenu ledom. Pomešajte džin i prelijte tonikom. Ukrasite jagodom i poslužite!

Džin-tonik od pečenog ananasa

2 prstena ananasa (iz konzerve ili sveži)

50 ml džina

70 ml soka od ananasa

Tonik voda

Limeta (može, a i ne mora)

Pecite prstene ananasa na žaru ili roštilju 5 minuta pre nego što ih okrenete. Nastavite sa roštiljem dok ne budu blago smeđi, dimljeni i karamelizovani. Isecite jedan prtsen ananasa i stavite ga u svoj šejker za koktele. Dodajte led, džin i sok. Mućkajte 2 minuta. Procediti u čašu sa ledom. Dolijte tonik vodu i ukrasite preostalim prstenom ananasa na žaru i / ili listom nane.

Možete dodati krišku limete ako vam je piće malo slatko.

Pink Rose džin-tonik

Sok od pola limuna

30 ml jednostavnog sirupa sa 1 kašičicom ružine vode

40 ml džina

Tonik od 100 ml

Latice ruže, za ukrašavanje

Da biste napravili svoj jednostavan sirup, jednostavno dinstajte jednake količine šećera i vode sa 1 kašičicom ružine vode 5 do 10 minuta dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete proziran sirup. Sačekajte da se ne ohladi pa dodajte u šejker ili čašu. Dodajte ostatak sastojaka u šejker za koktele i mućkajte minut. Prelijte u čašu napunjenu ledom i ukrasite svežim laticama ruže i kriškom limuna.

I Tviter zajednica ima savet kako do najboljeg džin-tonik koktela. Evo šta tviterašica @triphunella preporučuje za savršen džin-tonik:

IZVOR: TW / @triphunella

Autor: redportal.rs

#Indija

#ananas

#biber

#džin-tonik

#ruža