Svakodnevna nega veoma bitna

Zdrava kosa bez opadanja i sa ubzanim rastom moguća je čak i u prelaznim periodima između godišnjih doba, kada je naša kosa najosteljivija i sklona opadanju.

Osim toga, prirodni gubitak kose najčešće se javlja usled procesa starenja, kada se folikuli skupljaju i počnu da proizvode tanju kosu sa kraćim životnim vekom 😏. Međutim, postoje i određeni načini da usporite proces opadanja kose, pa da čak i ubrzate njen rast. Istraživanja pokazuju da je ruzmarin prilično dobar u datom procesu, najverovatnije zbog povećanja cirkulacije krvi na vlasištu. Evo na koje ga načine možete koristiti sa ciljem stimulisanja rasta kose 👇🏻:

SVAKODNEVNA NEGA KOSE 😎

Za svakodnevno negovanje kose šamponu ili regeneratoru dodajte esencijalno ulje ruzmarina. Koristite 2 kapi ulja za svakih 30 mililitara šampona ili regeneratora. Ukoliko ne nanosite šampon na kosu svaki dan, kosu umočite, nanesite regenerator i isperite kao i obično.

Za svakodnevnu masažu koja stimuliše rast kose 2 kapi esencijalnog ulja ruzmarina dodajte u 30 mililitara nosivog ulja. Ulje utrljajte na vlasište i masirajte 3 minuta pre pranje kose.

TRETMAN TOPLIM ULJEM JEDNOM NEDELJNO 💆🏻‍♀️

Jednom nedeljno upražnjavajte tretman toplim uljem. Za ovaj tretman vam je potrebno 50 mililitara nosivog ulja i 5 kapi ulja ruzmarina. Ulja pomešajte u manjoj staklenoj boci koja se može zatvoriti. Stavite je u lonac sa ključalom vodom, na nekoliko minuta, da se ulje zagreje.

Postepeno masirajte vlasište uljem, koristeći prste, nekoliko minuta. Potrudite se da malo ulja utrljate i na samu kosu, sve do vrhova. Na kosu stavite kapu za tuširanje ili je umotajte plastičnom kesom, pa je nakon toga prekrijte što toplijim, vlažnim peškirom. Peškir zamenite novim nakon što se prvi ohladi. Kosu isperite nakon pola sata do 45 minuta i nanesite blagi šampon, piše Magazin Novosti.

Autor: magazin.novosti.rs

#kosa

#nega

#nega kose

#ruzmarin