Pomaže u mnogim aspektima

Poznato je da kućni ljubimci pozitivno utiču na živote ljudi. Psi su poznati kao najverniji prijatelji, ali i drugi kućni ljubimci vam mogu biti korisni. Evo nekoliko razloga zašto vam je potreban kućni ljubimac. 🤗

ŠetnjaUkoliko za kućnog ljubimca uzmete psa, zagarantovano je da ćete imati manje šanse da obolite od nekih srčanih bolesti. Pas zahteva svakodnevnu šetnju, što znači da ćete se sigurno baviti fizičkom aktivnošću još više nego inače. Šetnja po parku jednom dnevno pomoći će da vaš krvni pritisak održite u normali, a ukoliko imate problema sa tahikardijom – veće su šanse da ćete duže živeti ukoliko imate psa u kući. I mačke mogu povoljno uticati na srčane probleme. S obzirom da one ne zahtevaju preteranu fizičku aktivnost kako bi bile zbrinute, njih je dobro držati na grudima ukoliko imate problema sa tahikardijom ili aritmijom. Svojim vibracijama koje proizvodi dok prede, mačka će dati ritam vašem srcu i umiriti ga.

Manje stresa u životu. Poznato je da stres veoma negativno utiče na naše zdravlje i često je uzročnik velikog broja oboljenja, zbog čega je neophodno smanjiti nivo stresa. Jedan od najboljih i najefikasnijih načina da se oslobodite stresa jeste da mazite svoje kućne ljubimce. Na taj način smanjićete krvni pritisak, a vaše telo će oslobađati hormone za relaksaciju, čime se smanjuje nivo lučenja hormona stresa. Uz to, umirićete i svoju omiljenu životinju i time stvoriti prijatnu atmosferu.

Lakše ćete se povezati sa drugima. Ukoliko krenete u šetnju sa psom, sigurno ćete sresti još ljudi koji šetaju svoje pse. To što oboje imate pse dovoljan je razlog da započnete razgovor. Inače, kad krenete u šetnju, ne možete baš tek tako započeti razgovor sa bilo kim koga sretnete. Eto – to je jedna još jedna od prednosti ukoliko imate ljubimca. Osim toga, uvek se možete priključiti i nekim društvima ili forumima koji se bave životinjama.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#kucni ljubimac