Treba je konzumirati svaki dan he he 🤣

Mnogo predrasuda slanina izaziva, a onaj najveći je da mnogo goji. Ipak to nije tačno. I vreme je da se nepravda prema slanini ispravi! 😎 Jer ne samo da ne goji, već je i treba konzumirati redovno.

Od sada ne morate toliko da se brinete, studije su pokazale da morski plodovi sadrže više holesterola od slanine i da ona može biti i veliki saveznik tokom dijete. U slanini ima samo 2 odsto loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima 3 puta više nego što ih ima u morskim plodovima.

Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.

Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije, a bitan je i za kosu, nokte i kožu.

Pruža osećaj sitosti. Slanina sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže biti siti nego kada biste jeli ugljene hidrate.

Bogata je vitaminom B, zaslužnog za jačanje imuniteta. Sadrži 65 odsto dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina (vitamin B3) i po 38 odsto vitamina B12 i cinka. Dakle, zaboravite razne mulitvitamine i posegnite za slaninom. 

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#dijeta

#mrsavljenje

#slanina