Pripremite se se za ovaj uzbidljiv događaj

Doček novog četvoronožnog člana porodice u vaš dom je svakako uzbudljivo vreme. Međutim, to ne znači da ti prvi sati sa novim psom ne dolaze sa jedinstvenim izazovima.

Evo šta treba da radite u ta prva 24 sata kako biste olakšali tranziciju za nove krznene članove vaše porodice. 😊

Foto: Unsplash.com

Pripremite osnovne potrepštine kao što su povodac i ogrlica, hranu za štence, igračke, kolačiće za nagradu, posude za hranu i vodu...

Imajte na umu da bi vaše novo štene moglo da spava i po 20 sati dnevno. Prvo što će želeti da urade kad se probude je da obave nuždu, pa ih u početku morate češće izvoditi u šetnju kako bi se navikli da istu ne obavljaju kod kuće.

Foto: Unsplash.com

Svedite posetioce na minimum da bi vaše štene imalo mir i tišinu za dremku i istraživanjenjihovog novog doma.

Opremite njihove prostore psećim krevetom, ćebetom, igračkama i svim drugim udobnim dodacima kako bi se osećali kao kod kuće.

Slično kao beba, štene će vas verovatno sprečiti da dovoljno spavate tih prvih noći. Čak i stariji pas može da se oseća uplašeno ili nesigurno u svom novom okruženju, zato nemojte biti preterano uznemireni kukanjem ili plakanjem u sitnim satima noći.

Foto: Pixabay.com

Bez obzira na godine vašeg novog psa, preduzimanje ovih koraka da im pomognete da se osećaju kao kod kuće – dok još uvek uspostavljate neke granice i kućna pravila - olakšaće i vama i vašem novom članu porodice.

Autor: redportal.rs

#kucni ljubimci