Veoma bitna namena 😊

Žensko donje rublje uvek ima parče tkanine koje nije prišiveno s gornje stranje, pa izgleda kao džepić, koji zapravo ima svoju namenu 😎.

Usprkos mišljenju nekih muškaraca, on ne služi za nošenje nekog predmeta već je tu kako bi smanjio kontakt intimne regije sa sintetičkim materijalima, koji podstiču razvoj bakterija i gljivičnih infekcija.

Prema svetskim zdravstvenim standardima, unutrašnji deo gaćica koji se nalazi u direktnom kontaktu s najintimnijim delom ženskog tela mora biti prekriven mekanim, nežnim i prirodnim materijalom 😊.

To je izuzetno važno, pogotovo ako su u pitanju sintetički modeli donjeg rublja. Materijal se mora ušiti u gaćice, ali šavovi na svim mesta mogu biti iritirantni za intimno područje, pa se stoga s gornje strane ipak ne prišiva.

Tako nastaje mali džep koji ne služi za nošenje nekog predmeta 🤣. Njegova prvenstvena funkcija je sprečavanje dodira sa sintetičkim materijalima, dozvoljavanje disanja intimnim delovima i upijanje eventualne telesne tečnosti, piše Magazin Novosti.

Autor: magazin.novosti.rs

#donji veš

#džepić

#zdravlje

#žene

#žensko zdravlje