Odredite oblik lica i koje će vam frizure najbolje stajati 😍

Kada je u pitanju izbor frizure, jedna od najvažniih stvari koja direktno utiče na vaš izbor i koja bi svakako trebalo da utiče, jeste oblik vašeg lica. 

Ovalna lica nemaju oštre crte, to su lica kojima kosti nisu izražene, a čeoni deo je malo širi od brade – zamislite obrnuto jaje. Većina frizura ima ulogu da ublaži oštre crte lica, zato ovalnim licima dobro stoje sve frizure.

Lica kvadratnog oblika gde su najveća širina samog lica i visina približno jednake, vilica je oštra. Duga i slojevita kosa može ublažiti oštrine, a šiške i kraći pramenovi oko lica su im najbolji prijatelji.

Okrugla su slična kvadratnim po pitanju širine i visine, samo što kod okruglih lica nema oštrih linija, vilica nije izražena. Ovakvom licu ćete želeti da dodate oštrinu i oblik, njima savršeno stoji kratka kosa, bob frizure i razdeljak sa strane.

Lica u obliku dijamanta imaju najizraženije kosti. U vreme Instagrama i čuvenog cat-eye načina šminkanja, najviše žena operacijama i šminkom teži takvom obliku lica, podignutim obrazima i oštroj vilici. U slučaju da želimo da ublažimo tako izražene crte, najbolji se efekat postiže talasima, loknama i volumenom. 

Lica oblika pravougaonika su izražene vilice, ali veće visine od širine lica. Njima najbolje pristaje razdeljak na sredini koji će dati ovalniji oblik licu, kao i šiške koje ga mogu vizualno skratiti.

Oblik srca je sličan obliku dijamanta, ali on uz izraženo usku i oštru vilicu ima šire čelo. Razdeljak sa strane im odlično stoji, kao i bob i lob frizure, sve što će vizualno suziti čelo, a dati oblinu vilici. Duge šiške na stranu su takođe odličan izbor.

View this post on Instagram

Study your face shape. #blushnbloom360 #faceshape #facecountouring #faceshapeguide #faceshapes #faceshapecontouring #squareface #roundface #pearface #oblongface #oblong #ovalface #rectangleface #triangleface #diamondface #heartface

A post shared by Blush & Bloom (@blushnbloommakeup360) on

IZVOR: IG / @blushnbloommakeup360

Autor: Redportal.rs / idjtv.rs

#frizure

#oblik glave