U sebi sadrži enzim koji je dobar za naš organizam

Dosta istraživanja je urađeno na temu voća i našeg organizma. Počevši od toga da li zapravo šećer u voću šteti našem organizmu, do toga da li bi trebalo da se jede uveče, pa do onoga da čak ne možemo jesti voće posle jela umesto nečeg slatkog. 🤔

Iako većinu voća zaista ne bi trebalo da jedemo posle obroka, ananas se izdvaja kao voćka koji za razliku od drugog voća sprečava nastanak "vrenja" u organizmu. 🍍 Koji je to enzim i kako pomaže našem organizmu? 🤔

BROMELAIN

Bromelain spada u grupu protoliktičkih enzima, koji poseduju sposobnost da vare proteine, razgrađuju belančevine. Sam ovaj enzim veoma je efikasan kada je reč o ublažavanju i lečenju upale koja se javlja u mišićima i tkivima, kao i kada je reč o samom procesu varenja. Dobija se ekstrahovanjem iz ananasa (nalazi se u stabljici ananasa). 🍍 Smatra se jako efikasnim razređivačem krvi (naravno, ne preporučuje se hemofiličarima i osobama koje imaju problem sa jetrom ili bubrezima, jer podstiče koagulaciju krvi), kao i supstancom koja se odlikuje svojstvima pomoću kojih se sprečavaaju upale.

Ovaj enzim koji se nalazi u ananasu ima blagotvorno dejstvo koji ublažava povreda i deformacije mišića i pratećeg bola, ublažava bol koji potiče od artritisa, rešava probleme sa varenjem, ublažava gorušicu, hronični bronhitis i ublažava simptome izazvanih kostoboljom. 🦴

Pored svežeg ananasa, možete ga kombinovati i kao piće, ili sa nekim drugim namirnicama kao što je piletina. Pogledajte u nastavku par zanimljivih recepata koji u sebi sadrže ananas. 👇🏻🧐

IZVOR: YT / Home Cooking Lifestyle

IZVOR: YT / Tasty

IZVOR: YT / FOGO Charcoal

IZVOR: YT / Seonkyoung Longest

Autor: redportal.rs

#Enzim

#ananas

#hrana

#ishrana

#zdrava ishrana