Sportska oprema od recikliranog materijala

Kompanija Lidl najavila je da će se u četvrtak u svim radnjama izložiti sportska oprema napravljena od plastičnog otpada iz Azije.

U pitanju je, naime, plastika prikupljena na plažama i morskim obalnim područjima, čime je pomognuto čišćenje životne sredine i smanjena upotreba resursa u proizvodnji.

Kako se navodi u saopštenju, reč je o nesvakidašnjoj liniji proizvoda, koju čine šortsevi, majice i patike za žene i muškarce.

Linija je, dodaju, rezultat težnje ove kompanije da se, smanjenjem upotrebe plastike i povećanom upotrebom recikliranog materijala, na globalnom nivou uključi u rešavanje ozbiljnog problema koji predstavlja neodgovorno odložen plastični otpad.

- Lidlova sportska odeća je u potpunosti proizvedena od plastičnog otpada, od čega deo potiče od PET boca sakupljenih iz priobalnih delova okeana u Aziji. Tako je, na primer 25% vlakana gornjeg dela patike sačinjeno od reciklirane plastike iz okeana - poručeno je iz kompanije.

Ova ekološki osvešćena ponuda počinje 22. jula u svim Lidl prodavnicama u Srbiji i traje dok traju zalihe, zaključuju u saopštenju.

Autor: b92.rs / redportal.rs

#Srbija

#garderoba

#lidl

#reciklirana plastika

#sportska oprema