Pogledajte u nastavku zašto je dobro imati vosak u svakom trenutku u nekom kutku vaše kuhinje

Svako ko je bar jednom očistio sudoperu, zna koliko je iritantno kada se maksimalno potrudite da je izribate mrežicom, a onda samo pola sata kasnije se vide neke bele mrlje od vode. A opet svako ko je bar jednom otišao da opere auto sam, zna koliko su iritantni otisci prstiju na površini automobila. Šta ove dve situacije imaju zajedničko? 🤔

Kako piše magazin.novosti.rs, vosak za autmobile može da se koristi i u kuhinji. 🤔 Pogledajte u nastavku zašto je dobro imati vosak u svakom trenutku u nekom kutku vaše kuhinje.

PROTIV MASNIH POVRŠINA

Bilo da imate plinski šporet ili onaj sa ravnom pločom, vosak za automobile je vaš prijatelj. Vosak za automobile nije za čišćenje, pa se pobrinite da prvo temeljito očistite gornji deo ploče. Zatim novoočišćeni i osušeni gornji deo šporeta obrišite tankim slojem voska od automobila.

Ispolirajte sa krpom bez dlačica ili papirnim ubrusom. Premaz bi trebalo da traje nedelju ili dve. Održavaće vrh vašeg šporeta sjajnim, glatkim i pomoći da prolivena hrana lako klizi. Takođe, idealno je sredstvo za površine gde često prska mast.

SJAJNI UREĐAJI

Bez obzira na završnu obradu vaših uređaja, tanki sloj voska za automobil će ih održavati sjajnim. Opet, prvo očistite i osušite površine, a zatim nanesite tanak sloj voska. Ispunjava ogrebotine i prljavštine i pomaže u odbijanju otisaka prstiju, posebno na aparatima od nerđajućeg čelika. Slavine i ručice premažite voskom za kola. Biće sjajni i neće se pojavljivati mrlje od vode.

Ko bi rekao? 🤔😅

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#Vosak

#automobil

#kuhinja