Gde pravimo najčešće greške kada želimo da postignemo idealnu težinu

Oni koji su na dijeti znaju koliko je teško izgubiti na kilaži. Niko ne voli striktan režim ishrane, ali istraživanja pokazuju da dijeta može da ima negativan efekat na vašu kilažu.

Foto: Twitter.com/@okleznam / skrinšot

Najčešće greške u ishrani:

Dijete bez glutena su trenutno veoma popularne širom sveta. Pojedini nutricionisti smatraju da ne postoji ništa loše ukoliko unosite gluten.

Preskakanje obroka, naročito ručka / doručka, je najgora stvar koja može da se dogodi vašem organizmu. Na ovaj način može da se brzo izgubi na kilaži, ali ovo pre svega nije dobro za vaš organizma i izgladnjivanje sa sobom povlači jo-jo efekat.

Ako ste na dobroj dijeti koja daje rezultate, nema varanja. Većina onih koji su na određenom režimu ishrane najviše vole da uvedu sebi dan kad mogu da prevare jelovnik.

Jedenje salata i isključivo zeleno povrće nije dobro rešenje jer gubite veliki broj materija koje su vam potrebne svakodnevno.

U poslednjih godinu dana veoma su popularne dijete koje su zasnovane na sokovima. Međutim, one sadrže mnogo šećera - što veštačkog, tako i fruktoze. Sokovi i smuti mogu biti dobra stvar povremeno, ali ne na duže staze.

View this post on Instagram

A post shared by zanimljivo 🔵 (@e_zanimljivo) on

IZVOR: IG / @e_zanimljivoMessage

Autor: Redportal.rs

#dijeta