Nije svejedno 😎🤢

Iako se savetuje da uz vino, pivo ili koktele pijete vodu i nešto grickate, učinićete sebi uslugu i sprečiti mamurluk ako jedete pre nego što počnete da konzumirate alkohol.

Naime, ako planirate da pijete alkohol, prvo pojedite tost s avokadom i jajima, koji će vam obezbediti zdravu dozu masti i proteina, a koji će pomoći da se uspori učinak koji alkohol ima na organizam.

Foto: Pixabay.com

Predlog Healthlinea je bilo koja hrana koja sadrži ovas. To mogu biti ovsene pahuljice, energetske pločice i smuti. Ovas je bogat vlaknima i proteinima i podstiče sitost. Studije su pokazale i da ovas štiti jetru od uticaja alkohola.

Banane su još jedna dobra opcija jer sadrže 75% vode, pa pomažu da ostanete hidrirani, dok će visok nivo kalijuma pomoći da vaš organizam održi ravnotežu elektrolita.

U obzir možete uzeti i nezaslađeni grčki jogurt. Ovaj lagani i zdravi međuobrok sadrži proteine, masti i ugljene hidrate. Možete u njega dodati voće i orašaste plodove i tako želudac dodatno zaštititi od negativnog efekta alkohola.

Autor: Krstarica / redportal.rs

#alkohol

#hrana

#piće