Tačnije za 28 č i 45 minuta

Kineska kompanija Broad Group nedavno je predstavila svoju inovativnu zgradu Living. U pitanju je nova vrsta modularnog sistema zgrade, a oni su je izgradili u gradu Čangši za samo 28 sati i 45 minuta. Ima 10 spratova.

Tehnički, zgradu su sklopili kranovi i velika radna snaga na mestu u Čangši, pošto su sve komponente izgrađene u lokalnoj fabrici Broad Group i prevožene kamionima. Living zgrada se sastoji od unapred napravljenih modula veličine kontejnera koji samo treba da se spajaju vijcima na mestu izgradnje i da im se priključe struja i vodovod.

Foto: Printscreen YouTube/BROAD Group

Prema kineskoj kompaniji, struktura od nerđajućeg čelika je 10 puta lakša i 100 puta čvršća od konvencionalnih zgrada i otporna je na velike zemljotrese i tajfune. Takođe je znatno jeftinija izrada od tradicionalnih konstrukcija i zgrada od ugljeničnog čelika.

Foto: Printscreen YouTube/BROAD Group

Zahvaljujući izolaciji debljine 22 cm, kao i staklenim prozorima sa 3 ili 4 stakla i inteligentnim sistemom za rekuperaciju toplote, troškovi energije su 1/5 do 1/10 troškova tradicionalnih zgrada.

Zgradu je moguće lako rastaviti i preseliti na nove lokacije, a položaj i broj zidova, vrata, prozora i balkona mogu se promeniti nakon završetka. Broad Group tvrdi da je struktura od 100% nerđajućeg čelika preko 30 puta otpornija na koroziju od ugljeničnog čelika i ima preko 1.000 godina radnog veka.

Foto: Printscreen YouTube/BROAD Group

Pogledajte impresivni video-snimak kako zgrada niče za 29 sati:

IZVOR: YT / BROAD Group

Autor: redportal.rs

#broad froup

#kina

#living zgrada