3 koraka do savršene fotografije 😎

Ukoliko želite savršene fotografije za svoj Instagram profil, ne morate biti profesionalni fotograf. Dovoljno je da se poslužite sa par proverenih trikova koje sa vama delimo u nastavku teksta!

1. Obratite pažnju na osvetljenje

Jedan od preduslova za dobru fotografiju jeste dobro osvetljenje. Ukoliko imate prirodno još bolje, ali ukoliko želite da se slikate uveče biće vam neophodno jako i belo veštačko svetlo. Obična sijalica može samo učiniti fotografiju lošom iako vam je kamera dobra.

2. Sve je do poze

Poza je veoma bitna za izgled fotografije prema tome morate je birati na osnovu vašeg izgleda, onoga što ste obukli, pozadine i slično. Ukoliko želite da na fotografiji izgledate mršavije onda okrenite bok ka kameri, ukoliko želite da izgledate više spustite telefon ka zemlji i jednu nogu isturite napred.

View this post on Instagram

What should I shoot for reels next? #shotoniphone #photoideas #jwtips

A post shared by JESSICA WANG (@jessicawang) on

IZVOR: IG / @jessicawang

3. Odaberite dobre aplikacije

U današnjem vremenu svesni smo toga da nijedna fotografija ne može da izgleda apsolutno savršeno dok se ne preradi kroz određene aplikacije. Zbog toga je preporuka većine fotografa aplikacija Lightroom kroz koju možete podesiti boje na fotografiji, opceći je, rotirati, pojačati osvetljenje i još mnogo toga.

Autor: redportal.rs

#aplikacija

#fotka

#kamera

#slika

#trik