Kvalitet domaćih vina skače iz godine u godinu, ali malo ko je očekivao ovakav uspon

Srpska vina su u poslednjih 10 godina nastavila uspon koji je započet negde devedesetih godina prošlog veka, kada su pioniri ovog posla počeli da se prisećaju kako su to nekada radili njihovi preci.

Ovde ćemo vam predstaviti neka koja su se pojavila relativno skoro, ali su brzo skrenula pažnju na sebe.

Tri morave rezerva 2016

Foto: vino.rs/nepoznato

Skoro da ne postoji osoba koja nije bila zadivljena ovim vinom.

Poseban način spravljanja je ovu seriju darovala posebnim ukusom, koju karakteriše prisustvo hrastovine, šljive, vanile i trešanja, uz skoro neočekivanu svežinu koja je ostala prisutna.

Icon Albus Campana 2017

Možemo reći da je ovo vino, nastalo u Vinariji Zvonko Bogdan, prava pesma za enologe i ostale ljubitelje vina.,,,Karakterišu ga ukusi trave, zelene paprike, koprive koje zajedno sa dodacima neobičnog tropskog voća i cvetnih mirisa daje jedinstven ugođaj.

Foto: https://www.ivv.rs//nepoznato

Onyx belo 2017

Ovaj adut poznate jagodinske vinarije Cilić malo koga može da ostavi ravnodušnim, tako da možemo reći da sa razlogom spada u najskuplja vina u Srbiji. ,,,Iako ovaj sovinjon sadrži svega 15 odsto alkohola, ima neobičan ukus u kojima se osećaju arome breskve i smokvi, što prati i interesantna mineralnost koja mu daje dodatan šmek.

Foto: prodajavina.com/nepoznat

Nemir 2018

Ovaj roze dolazi iz vinarije Despotika a karakteriše ga posebna aroma bobičastog voća.,,,Ukus je umereno pun, svežina se oseća sve vreme, tako da lako postaje dopadljivo svakome ko ga proba.

Foto: ivv.rs/nepoznat

Rose Premium 2018

Ovaj roze je nastao odabirom najkvalitetnijeg mogućeg grožđa pino noar. Prisutna je elegantan ton jagoda i malina koje su u savršenom balansu.,,,Ovo vino je prethodnih godina dobilo i na popularnosti u zemljama u komšiluku.

Foto: vinotekabeograd.com/nepoznato

Kremen Kamen 2016

Vino izašlo iz vinarije Matalj karakteriše zagasita rubin boja, dok se u ovoj majstorsko izbalansiranoj kombinaciji ukusa mogu osetiti arome kedrovine, suve šljive, crne ribizle, kakaa, eukaliptusa i čak šumskog tla.,,,Kremen Kamen sadrži i izuzetno kvalitetan tanin, uz prisutnu svežinu koja celom ukusu daje punoću. Preporuka je za svakog ljubitelja ovog pića.

Foto: vinotekabeograd.com/nepoznato

Svakako, lista visokokvalitetnih domaćih vina je i predugačka, ali ako se interesujete za njih, toplo vam preporučujemo nabrojana.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#enolog

#enologija

#enolozi

#najbolje vino

#vino