Mnogima omiljena poslastica može napraviti zdravstvene probleme

Popularni slatki namaz Nutela je mnogima omiljena poslastica i deo svakog slatkog obroka. Neizostavna je u filovanju palačinki i nema osobe koja je ne voli.

Nastala je davne 1964. godine u italijanskom gradu Alba i danas predstavlja jednu od najpopularnijih slatkiša u celom svetu.

Ipak, da li ste se nekada pitali koji je sastav Nutele?

Verovatno ne, jer ko će da čita sitna slova sastava i nutritivne vrednosti na pakovanju.

Koliko god da volite ovu namirnicu imajte u vidu da pri svakom konzumiranju unosite velike količine šećera i trans masnih kiselina koji mogu drastično porušiti vaše zdravlje.

Iako je 1. asocijacija na Nutelu lešnik kao glavni sastojak, njega u 1 tegli Nutele ima svega 13 %, dok kakao praha ima samo 7 %.

U sastav Nutele spada i mleko u prahu kojeg ima 10 %, a tu je i 20 % palminog ulja.

Ono što šokira kada je Nutela u pitanju je podatak da u 1 tegli ovog proizvoda od svih sastojaka ima čak 50 % belog šećera, koji može biti glavni faktor mnogih oboljenja, pre svega može prouzrokovati pojavu dijabetesa.

View this post on Instagram

A post shared by Zdravlje i hrana. ✌️ (@savetizdravlja)

IZVOR: IG / @savetizdravlja

Pažljivo birajte šta unosite u svoj organizam i budite umereni u svemu.

Autor: redportal.rs

#Nutela

#krem

#sastojci

#secer