Preskakanje večere može da ima kontra efekat

U vremenu u kom živimo neretko se dešava da preskočimo obrok jer jednostavno ne stignemo da jedemo. To se dešava jer sebi natrpamo previše obaveza i onda za ono osnovno ne ostane vremena.

Sa druge strane, mnogi sprovode razne dijete od kojih neke isključuju konzumiranje večere. Istraživanje koje je sprovedeno u Japanu je pokazalo da je takav način mršavljenja pogrešan.

Japanski istraživači proučavali navike u ishrani više od 25.000 studenata, procenjujući uticaj preskakanja obroka. Tokom trogodišnjeg perioda praćenja, otkrili su da je izostanak večere glavni uzrok debljanja i da ova loša navika, umesto da podstiče mršavljenje, zapravo pospešuje gojaznost, dok preskakanje doručka ili ručka nema ovaj efekat. I kod muškaraca i kod žena je preskakanje večere uzrokovalo povećanje telesne težine za 10 odsto.

Kako su objasnili, najverovatniji razlog jeste što ako uveče preskočimo obrok, sutradan ćemo nadomestiti kalorije tako što ćemo pojačati unos hrane. Osim toga, uočena je snažna veza između kvaliteta ishrane i preskakanja večere.

Ono što možemo danas ne treba ostavljati za sutra. Tako i sa hranom, zato večerajte! 😁

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#dijeta

#hrana

#mrsavljenje

#vecera