Mnogi se pitaju, a malo njih zna

Sigurno ste više puta čuli da je dobro piti toplu vodu sa limunom, ali nikada niste probali, jer niste znali koje su delotvornosti tog napitka ili jednostavno niste bili dovoljno radoznali da saznate.

Voda sa limunom ima veoma pozitivan uticaj na celokupno funkcionisanje organizma i poželjno je da se svakog jutra zagreje voda, zatim nacedi pola limuna i pijucka na prazan stomak do doručka.

Foto: Pixabay.com/Jaro_N

Ovo su prednosti:

Ovaj napitak poboljšava probavu tako što podstiče varenje tako što povećava proizvodnju kiseline koja služi za varenje, a samim tim i sprečava razvoj bakterija, parazita i virusa koji putem hrane ulaze u organizam.

Ublažava zatvor koji nastaje zbog loših zdravstvenih navika, ishrane i stresa. Voda sa limunom pokreće rad creva i tako sprečava pojavu konstipacije.

Uz ovaj blagotvorni napitak pročistite jetru i detoksikujte organizam. Jetra ima više od 500 funkcija i izuzetno je važna za celokupno zdravlje tela.

Voda sa limunom pomaže da telo postane alkalnije, odnosno smanjuje kiselost organizma koji je pogodan za razvoj ćelija raka.

Poboljsajte izgled kože konzumiranjem ovog napitka koji sadrži velike količine vitamina C. Uz vodu i limun može se usporiti starost i umanjiti oštećenja na koži.

Autor: redportal.rs

#limun

#napitak

#organizam

#voda

#zdravlje