Prelako je 😂

Svakodnevno se svima nama dešava da dok uživamo u hrani i piću isflekamo garderobu. I to baš onu koju smo upravo kupili 🤣. A nekada nam se dešava da se isflekamo a da ni sami ne znamo kako smo to uspeli. I uvek se pitamo na koji način bismo mogli fleku da otklonimo i opet nosimo omiljeni deo garderobe.

Tajna je u jednom triku!

Bilo da su u pitanju fleke od znoja na beloj garderobi, prosuto crno vino ili puder koji je slučajno završio na kragni košulje, ova domaća sredstva će se izboriti sa svakom flekom!

Fleka od znoja nestaće ako komad garderobe ostavite u dobro posoljenoj hladnoj vodi, potom operete i osušite na suncu. Sunčeva svetlost pomaže da ovakve fleke izblede i nestanu. Ako ste se isflekali dezodoransom, utrljajte u fleku malo sode bikarbone pomešane sa hidrogenom i vodom i pustite da odstoji pre pranja na uobičajeni način.

Fleku od pudera skinućete ako na nju nanesete deterdžent za sudove, istrljate i isperete vrućom vodom, a potom operete u mašini.

Fleku od crnog vina najpre osušite solju ili sodom bikarbonom, a onda pomešajte deterdžent za veš i hidrogen i nanesite na fleku. Neka odstoji 15-20 minuta.

A fleke od trave, tako česte kod svih koji imaju decu, skidaju se potapanjem u hladnu vodu u koju ste stavili deterdžent za pranje. Neka odstoji oko pola sata pre nego što ubacite komad garderobe u mašinu.

Omiljena garderoba ne mora prevremeno da ide u penziju. 😂

Autor: mondo.rs

#fleka

#pranje vesa

#trik