Za lepši osmeh 😁

Limun je jedna od najdelotvornijih namirnica i može da se koristi u kozmetičke svrhe.

🍋 LIMUN HRANI I DELUJE IZNUTRA

Limun je već dugo poznat kao jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Sadrži bioflavonoide, folnu kiselinu, razne vitamine i minerale, a povoljno deluje na rad celog organizma, pa tako i kože. Limun deluje kao diuretik, pa podstiče mršavljenje i otpuštanje toksina, zbog čega je važan saveznik lepote, piše Magazin Novosti.rs.

🍋 BRIŠE PIGMENTACIJSKE MRLJE

Mrlje na koži koje se pojavljuju usled prekomernog izlaganja suncu i kao posledica starenja vrlo se uspešno uklanjaju limunom. Limunska kiselina služi kao prirodni posvetljivač. Sve što treba je nekoliko puta na dan utrljati malo limunovog soka na tamnije delove i nakon nekoliko minuta isprati.

🍋 LEPŠI OSMEH

Limun deluje i kao izbeljivač zuba, naročito kod pušača, a delotvoran je i kod zubnog kamenca. U posudu stavite 1/4 šoljice sode bikarbone i dodajte sok sveže isceđenog limuna. Nakon toga smesu nanesite na zube i ostavite da deluje 3 minuta, ali nikako ne duže kako ne biste oštetili gleđ. Posle obavezno operite zube pastom, a postupak možete ponoviti jednom nedeljno.

🍋 JAČA I POSVETLJUJE NOKTE

Žute mrlje na noktima, koje su posledice pušenja i gljivica, ali i slabe nokte sklone lomljenju, uspešno će oporaviti kombinacija maslinovog ulja i limunovog soka.

🍋 DOBAR I ZA SUVU I MASNU KOŽU

Od suvog temena, laktova do kolena, limun služi kao prirodni piling za suvu kožu. Za suvo teme pomešajte sok od limuna s kokosovim i maslinovim uljem i medom. Nanesite kao masku i isperite. Pređete li kriškom limuna preko kože lica, smanjićete njegov sjaj i mašćenje, pa je taj ritual dobro ponavljati svako jutro ako imate masnu kožu.

🍋 POSVETLJUJE KOŽU

Limun će posvetliti svaku boju kose za jednu do dve nijanse, pogotovu na krajevima. Najjednostavniji način nanošenja je mešanje s regeneratorom ili maskom za kosu. Sunce će pojačati učinak limuna koji se najviše primećuje na krajevima. Nakon nekoliko sati isperite.

Autor: J. B. / redportal.rs

#kosa

#lepota

#limun

#negovana koža

#nokti

#osmeh

#žena