Jedite što više hrane bogate beta karotenom 🥕🥕🥕

Iako leto još uvek kalendarski nije stiglo, temperature pokazuju drugačije. Vreme je da pripremite "opremu" za leto, odnosno pronađete kupaći kostim koji će idealno pristajati vašoj figuri i slodno vreme iskoristite uživajući na suncu. A za sve ljubitelje preplanulog tena delimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da što pre pocrnite. 😎

Ukoliko želite lep bronzani ten potrebno je da svoju kožu zaštitite na adekvatan način od sunca i koristite kreme sa SPF zaštitom. Budite oprezni i ulja i marmelade za brzo tamnjenje ne mažite kada prvi put izađete da se sunčate.

Foto: Unsplash.com

Takođe, potrebno je da birate kada ćete izaći na sunce i svoju kožu izložiti njegovim zracima. Izbegavajte sunčanje oko podne, jer je sunce tada najjače i mogli biste da izgorite. Idealno vreme za sunčanje jeste od 17.30 časova i u jutarnjim časovima.

Ishrana može da utiče na brzo tamnjenje kože, zbog toga se trudite da tokom letnjih dana unosite hranu koja je bogata beta karotenom, odnosno šargerepu, breskve. Beta katoten smanjuje osetljivost kože na sunce i sprečava da izgorite.

Hidratacija je veoma bitna! Sunce suši kožu i zbog toga je bitno da nakon sunčanja na telo nanesete losion koji će je hidrirati. Na ovaj način, ne samo da će vaša koža biti mekša, već će lepše potamneti.

Foto: Unsplash.com

Kako biste održali bronzani ten što duže, pored redovne nege losionima, neophodno je da 2 puta nedeljno uradite piling tela. Većina žena misli da će piling "skinuti" boju, međutim, učiniće potpuno suprotno.

Autor: redportal.rs

#koža

#sunce

#sunčanje

#ten