Obična pravila jedne od najpoznatijih žena 20. veka

Nema osobe koja ne zna ko je Odri Hepbern. Žena koja je promenila pojam dobrog izgleda i dobre figure i dan danas je pojam elegancije i aristokratskog držanja.

Međutim, ne govori se uzalud da je savršenstvo u jednostavnosti, a takva su bila i životna pravila legendarne Odri - jednostavna.

Njen mlađi sin Luka Doti u jednom intervjuu je govorio o pravilima kojima se vodila Odri:

Piti mnogo vode

Uvek je insistirala da svi treba da piju mnogo vode. I dan danas to je jako važna stavka za sve. Zaista je pila jako mnogo vode i jela je povrće.

Jela je sezonske namirnice

Odri je kuvala i jela uvek sezonsko voće i povrće. Uvek je u prodavnicama tražila sezonske namirnice. Luka se priseća da se njegova majka nikada nije plašila starenja i da je zaista uživala u poznim godinama. Njen stil je bio povezan sa hranom. Dok je starila, oslobodila se svih komplikovanih recepata.

Detoksikacija

Redovno je “čistila” svoje telo. Detoksikaciju je imala jednom mesečno i u to vreme je jela mnogo voća, povrća i jogurta.

Samo jednostavni recepti

Odri nije bila vegetarijanka, jela je meso, ali u jako malim količinama. Najviše je volela pastu s paradajz sosom, koja se priprema lako, ali ima intenzivan ukus. Odri je jako volela da jede krompir. Ta namirnica je gotovo svakodnevno bila u njenoj ishrani.

Svaki dan živi punim plućima

Svaki put kada bi pronašla nešto novo, ili kada bi odlazila na pijacu, pripremala hranu po novom receptu, bila je uzbuđena kao mala devojčica. Živela je dan za danom i nikada nije paničila zbog ideje da bi mogla da se razboli. Više je bila zabrinuta za druge, svoju decu nego za sebe. Svaki dan kao da joj je bio dar i trudila se da se raduje malim stvarima i uživa u njima maksimalno.

Autor: Zadovoljna.rs / redportal.rs

#hrana

#odri hepbern

#zdrava ishrana