Ukoliko ih do sada niste konzumirali, počnite odmah

Svi pričaju o zdravoj ishrani, a retko ko je primenjuje.

Ljudi uglavnom nemaju volju da kupuju specijalno zdrave namirnice i eksperimentišu, pa zbog brzog načina života uglavnom pojedu nešto s nogu i nastave dalje.

Ukoliko vas zbunjuju zeleniši, raznorazne semenke i čudesa koji su postali apsolutni hit u primeni zdrave ishrane, predstavljamo vam 5 najzdravijih namirnica koje su jednostavne i pristupačne i koje je poželjno što češće unositi u organizam:

Spanać je jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Daje energiju, a sadrži malo kalorija. Pun je vitamina A. C, E, K, B kompleksa (B6, B2, B1) i folne kiseline (vitamin B9) i Omega 3 masne kiseline.

Crna čokolada sadrži više antioksidanata od većine voćnih sokova! Osim što štiti telo od bolesti i sprečava srčana oboljenja, tamna čokolada je prirodno sredstvo za poboljšanje raspoloženja.

Foto: Pixabay.com

Maline su pune antioksidanata da bi telo održale zdravim. Sveže ili smrznute, prepune su vitamina C, kalcijuma i gvožđa.

Beli luk se vekovima koristi za sprečavanje bolesti, jer inhibira rast bakterija, snižava holesterol i krvni pritisak i ima ozbiljnu protivupalnu moć.

Limun ima snažne antiinflamatorne osobine i može pomoći u inhibiciji rasta ćelija karcinoma. Takođe, ima podjednako vitamina C kao pomorandže.

Autor: redportal.rs

#hrana

#namirnice

#organizam

#zdravlje