Kupus salata je jedna od najpopularnijih salata u našoj ishrani i stoga joj nikada ne pridajemo dužnu pažnju.
Iako svi mislimo da umemo da spremimo savršenu kupus salatu, možda bi to još jednom trebalo da preispitamo.
Naime, nije važno samo iseći kupus i dodati mu potrebne sastojke.
Upravo u tome je i stvar, iako ima vrlo malo sastojaka, vrlo je važno na koji način i kojim redosledom se oni dodaju i sjedinjuju sa kupusom.
RECEPT NAŠIH BAKA: Najukusnija piletina 😋
Najpre treba početi od soli koja se dodaje sitno iseckanom kupusu. Potom tako posoljeni kupus treba dobro izgnječiti rukama i ostaviti da tako odstoji nekoliko minuta, kako bi omekšao i ispustio vodu.
Najčešća greška jeste da se ulje, sirće i so u isto vreme dodaju kupusu i sve to zajedno promeša. U tom slučaju nećemo dobiti ravnomerno posoljenu i meku kupus salatu koja je sočna.
Kada posoljeni kupus odstoji, ukoliko je otpustio veću količinu vode, višak vode treba iscediti i onda u taj isceđeni kupus dodati ulje i sirće po želji, kako biste dobili savršen ukus vaše kupus salate.
Ukoliko želite, možete dodatno zasoliti kupus, jer će dodatna so ravnomerno obložiti naseckani kupus, a neće zajedno sa vodom pasti na dno posude.
U Peruu šamani predviđaju ko će biti novi predsendik
Mionica gradi kuću Kolubarske bitke
Autor: redportal.rs