Pre svega nemojte to sebi da dozvolite 😁

Kad god ste bili mlađi, verovatno su vam vaši stariji ukućani govorili da uzmete još koji zalogaj povrća sa tanjira.

Posle toga dođe vreme kada ste prepušteni sami sebi i malo više morate da mislite o ishrani. Ako ne unosite dovoljno povrća, bilo bi dobro da krenete sa tim, zato što ste možda primetili neki od ovih zabrinjavajućih problema:

- Modrice

Ako primetie da vam svaki manji udarac izaziva modrice to može da znači da vam nedostaju određeni vitamini. Nedostatak vitamina C može da izazove više modrica nego što je to normalno jer vitamin C pomaže u zarastanju i stvaranju kolagena. Dakle, uvrstite kelj, papriku, brokoli i karfiol u ishranu jer su bogati ovim dragocenim vitaminom.

- Glad posle jela

Ako primetite da ste gladni sat ili dva nakon jela, to je možda zato što u poslednjem obroku niste uneli dovoljno vlakana. 

- Višak kilograma

Ako ne jedete dovoljno povrća, verovatno jedete mnogo manje zdrave hrane. Povrće nam daje vlakna koja nas drže sitim bez dodavanja kalorija.

- Iscrpljenost

Ako ste stalno umorni i jednostavno ne možete da shvatite zašto, trebalo bi da između ostalog obratite pažnju i na ishranu. Povrće pruža sve vrste hranljivih sastojaka koji su ljudima potrebni da pojačaju energiju.

Autor: Novosti magazin / redportal.rs

#Nezdrava hrana

#povrće

#zdrava ishrana