Dosta govori o čoveku kućna biblioteka koju ima

Kada bi vas neko pitao koju knjigu biste izdvojili kao omišljenu, koja bi to knjiga bila? Gde je čuvate? Da li imate specijalno mesto za omiljene knjige i koliko uopšte smatrate da je bitno da neko ima kućnu biblioteku? Ako volite knjige na pravom ste mestu.

Izgled bibilioteke može dosta da kaže o smislu za estetiku domaćina, kao i o njegovom ukusu za knjige. Ako ne možete da se odvojite od knjiga, najbolje je svakako da imate od poda do plafona policu koja prekriva čitav zid.

Kako ta prostorija ne bi izgledala kao bunker, najbolje bi bilo da ta polica bude u boji drveta, sa širokim proredima, dok bi bilo najbolje da vam zidovi budu u beloj boji.

Efektan izgled vašoj prostoriji daje to kada se knjige ubace u udubljeni gipsani kvadrad u zidu, koji možete i da zatvorite poput pravog prozorskog okna.

Zanimljivo izgleda ako u kućnu biblioteku smestite krevet, ali tako da ga postavite na jedan od 4 zida dok ostali zidovi moraju da budu ispunjeni vašim omiljenim romanima.

Ćošak je isto fantastično mesto za kućnu biblioteku. Polica po meri, lampa i fotelja su savršena kombinacija koja odiše stilom i minimalizmom.

Malo klasičnije deluje ako knjige držite u zatvorenim staklenim vitrinama, a potpuno drugačije i moderno ako ih složite na, na prvi pogled, grube, crne metalne police, nalik onima iz magacina. Neformalniji utisak ostvarićete otvorenim i višenamenskim policama, na kojima se, uz knjige, nalaze i lampe, biljke i sitni ukrasi.

Autor: Novosti magazin / redportal.rs

#izgled sobe

#knjige

#polica za knjige