Benefiti su brojni

Iako se maslinovo ulje gotovo uvek koristi kao dodatak jelu ili za njegovo pripremanje, malo je poznato da konzumiranje maslinovog ulja na prazan stomak može da bude fantastično za vaš organizam.

U svakom slučaju, prvo se preporučuje da se posavetujete sa vašim lekarom pre nego što krenete da koristite maslinovo ulje na ovaj način.

Prema istraživanjima pozitivni efekti konzumiranja maslinovog ulja čak i prevazilaze pozitivne efekte koje ima na rad srca, a ti efekti su:

1. Transformacija kože

Smanjuje crvenilo i otok, a vaše lice može duže biti bez bora. Maslinovo ulje ima moćna antibakterijska svojstva i služi kao prirodno sredstvo za dezinfekciju.

2. Pomaže pri mršavljenju

Istraživanja dokazuju da dijete uz mnogo maslinovog ulja pozitivno utiču na kilažu.

3. Dobro je za mozak

Redovna konzumacija maslinovog ulja pomaže u uklanjanju plaka u moždanim ćelijama koji može da izazove Alchajmerovu bolest. Pomaže boljem pamćenju.

4. Jača kosti

Jedinjenja pronađena u ekstradevičanskom maslinovom ulju povećavaju čvrstinu stiska šake, otklanjaju bol u zglobovima i jutarnju ukočenost uzrokovane artritisom.

5. Smanjuje upale

Omega-3 masne kiseline smanjuju upale u telu, a maslinovo ulje sa hranom koje sadrži ovu kiselinu značajno pomaže.

6. Dobro je za creva

Neke bakterije koje se nalaze u stomaku mogu da izazovu čireve - 30 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja može da uništi štetne bakterije u roku od 2 nedelje.

7. Reguliše šećer u krvi

Štiti organizam od dijabetesa tipa 2 i smanjuje rizik od razvijanja ove opasne bolesti za 40%. Maslinovo ulje može biti ozbiljno oružje za smanjenje glukoze u krvi.

Autor: Novosti Magazin

#hrana

#maslinovo ulje

#zdrava ishrana