Smanjuje vidljivost bora i ožiljaka, zateže i hidrira kožu 😎

Proizvodi na bazi puževe služi u poslednje vreme postaju sve popularniji i primenjuju se na koži lica ili tela. Puževa sluz je veoma dobra za kožu jer podstiče aktivnost kolagena, pa tako smanjuje vidljivost bora, umanjuje užiljke, čini kožu mekon, hidriranom, sjajnom.

Mladi preduzetnik iz Francuske Damijen Desroše je tokom prošle godine započeo je proizvodnju sapuna od puževe sluzi koje proizvodi na veoma poseban način. Naime, on nežno masirajući puževo meko tkivo dobija oko 2 grama sluzi, a za proizvodnju 15 sapuna potrebno mu je 100 grama sluzi.

Foto: Pixabay.com

Na velikom ograđenom prostoru Damijen gaji 60.000 puževa, a ovom poslu posvetio se jer je želeo da se vrati prirodi i napravi promenu u svom životu, s obzirom na to da je godinama radio kao kompjuterski tehničar.

Jednom kad vidite kako se puževi ponašaju, shvatite da su to zapravo veoma drage životinjice - rekao je Demijen, prenosi Hina, piše 021.rs.

Puževa sluz ima široku primenu u kozmetici, posebno korejskoj, jer sadrži molekule kolagena i elastina, koje imaju snažna antiejdž i lekovita svojstva.

Mladi preduzetnik ima nameru da do kraja godina napravi 3.000 sapuna.

Autor: redportal.rs

#podmađivanje

#puž

#puževa sluz

#sapun