Dejvid Bekam mogao bi da vrati popularnost cvetnim košuljama

Čini se da svakog leta neki novi modni trend obuzima svet. Bilo da se radi o nekakvoj sandali ludog izgleda ili novom stilu sunčanih naočara, obično postoji neki vrući predmet koji svi moraju da nose.

Ovog leta bi to ponovo mogle biti havajske košulje.

Prema tvrdnjama lista The Hollivood Reporter ove košulje sa jedinstvenom šarom vraćaju se u modu ove godine. List izveštava da je ovaj stil privlačan širokom rasponu ljudi, s obzirom da nosiocu omogućava veću slobodu da se izrazi.

Trend je očigledno inspirisan košuljom koju je nedavno nosio Dejvid Bekam u Majamiju. Košulja koju je dizajnirao Entoni Vakarelo navodno je inspirisala više ljudi da pokušaju izvući živopisan, a ležeran izgled koji je Bekam tada izneo.

IZVOR: TW / @THR

Moderna havajska košulja 1. put se pojavila na Havajima u periodu 20-ih ili 30 -ih godina prošlog veka. Veruje se da je stil došao iz kimono tkanine koju su Japanke prilagodile muškim košuljama.

Smatra se da je rana popularnost košulja bila posledica činjenice da ih je u početku bilo teško nabaviti van Havaja i da su predstavljale statusni simbol. Do 60-ih, ovakve majice su postale uobičajeni deo svakodnevnice i zauzele su svoje mesto u američkoj pop kulturi, a nosili su ih svi, od Elvisa Prislija do predsednika Ričarda Nikona.

Nakon toga ovakve košulje napravile su veliki proboj na svetskom nivou preko Holivudskih filmova, pa tako svako od nas može naći mnoštvo ovakve odeće različitih cvetnih dezena u ormaru svojih deka ili očeva.

Hoće li novi penzioner Dejvid Bekam biti neko ko će doprineti vraćanju mode iz prošlosti, ostaje da vidimo.

Autor: redportal.rs

#bekam havajka

#bekam havajke

#bekam havajku

#havajska košulja