Daaaa, i to preporučuju 🤗

Svakodnevno možemo da pročitamo ili čujemo savete o tome kako da se hranimo. Razne ishrane su na raspolaganju, pa svako može da izabere i da se ishrani prilagodi. Ali najbitnije je prilagoditi se svom telu i ne mučiti ga namirnicama koje mu nisu po volji. Jer sa hranom koja prija našem organizmu imaćemo više energije i bolje ćemo se osećati.

Ipak, gotovo uvek nam kažu da grickalice i slatkiše treba izbaciti iz ishrane jer nisu zdrave. Ali nekada ih je dobro jesti, pogotovo u situacijama kada nam je energija brzo potrebna.

Nutricionistkinja Karolin Tomason savetuje da birate one koje imaju visok sadržaj proteina i vlakana jer se sporije vare i sprečiće da dođe do naglog porasta i pada šećera, koji bi uzrokovali novi pad energije. Da biste pronašli takvu grickalicu, morate da gledate deklaracije, a dr Tomason savetuje da tražite one koje imaju najmanje 10 grama proteina po porciji i barem tri grama vlakana.

S druge strane, ako, na primer, s posla idete u teretanu, onda grickalica treba da sadrži i ugljene hidrate. U tom slučaju, najbolje rešenje je da pronađete neki kolačić ili keksić koji ima visok sadržaj vlakana i proteina – to će vam pomoći da imate dovoljno energije za ceo trening.

Autor: mondo.rs

#grickalice

#slatkisi

#teretana

#trening

#ugljeni hidrati

#zdravlje