Osvežite svoj stan SA MALO NOVCA!

Kada se pomene renoviranje stana glavna prepreka mnogima u tom ostvarenju je budžet.

Ne zaboravite da su upravo detalji ono što pravi razliku, pa se odlučite za neke neobične kombinacije. Važno je da se vi u svom domu osećate prijatno i da je sve podređeno vašim potrebama.

Foto: Unsplash.com

Ako vaš dom krase veliki prozori i dovoljna količina dnevne svetlosti, neka upravo to bude njegov najveći ukras. Kako bi vaš dom zaista blistao, držite se neutralnih i neupadljivih boja, pa nemojte prekrivati prozore teškim i tamnim zavesama. Kako biste sprečili da soba deluje dosadno, dodajte neku sliku ili neobičan jastuk.

Tepih ima moć transformacije Inače važi pravilo da što je veći tepih to soba vizuelno izgleda veće. Prostor se vizuelno može povećati i spajanjem nekoliko tepiha. Neutralne boje u prostoriji, veliko ogledalo postavljeno iza sedeće garniture i veliki tepih odlično funkcionišu zajedno pa prostor čine većim i prostranijim, a jeftina su i brza osveženja.

Razmeštaj može učiniti čuda za vaš prostor. Stručnjaci tvrde da većina nas ima previše nameštaja, a time se guši prostor. Masivne police za knjige i garderoberi iz nekih prošlih vremena trenutno nisu popularni, pa ih se odma rešite ili ih obojite u neku neutralnu boju koja će ih vizuelno stopiti sa zidovima.

Foto: Unsplash.com

Foto: Unsplash.com

Malo boje i puno mašte. Imate li vremena i voljni ste da nešto promenite sa malo novca. Kantica boje, četkica i precizna ruka je sve što je potrebno za, na primer, novi izgled police, izgrebane stolice ili dekorisanje zida. Uz malo mašte napravićete čudo.,
,

Dok uređuju novi prostor, dizajneri enterijera često se služe trikom zvanim “tri jednaka elementa ili detalja”. Tako je poslednjih nekoliko godina vrlo popularna slika podeljena u tri dela, a ako baš takav detalj priželjkujete u svom dnevnom boravku ili iznad trpezarijskog stola, jeftina je ideja da sliku koja vam se sviđa odštampate, isečete na tri dela pa je uokvirite jednostavnim i jeftinijim okvirima. 

Efektna promena koja ne zahteva veliku investiciju svakako je osvežavanje zidova. Bilo da je u pitanju osvežavanje već postojeće boje ili neke nove svakako će uneti promenu u vaš dom.

Autor: redportal.rs

#dizajn

#enterijer