Delimo sa vama nekoliko saveta koji će vam olakšati život u toplim mesecima 🧐

Sa dolaskom toplih dana javljaju se i problemi sa postojanošću šminke koja usled visokih temperatura i boravka na suncu počinje da se topi i razmazuje po licu. Kako biste izbegli neuredan izgled mejkapa tokom proleća i leta delimo sa vama nekoliko trikova koji će vam olakšati život u toplim mesecima. 😎

Najbitnije od svega jeste izbor adekvatnog pudera za prolećne i letnje mesece. Naime, potrebno je birati lagane pudere na bazi vode, koji neće zatvoriti pore, već će pustiti kožu da diše, samim tim, izbeći ćete prosijavanje T-zone, koje je najčešći problem.

Foto: Pixabay.com

Takođe, trudite se da tokom toplih dana koristite mejkap proizvode u prahu ili kamenu, a izbegavajte one na bazi ulja, masne senke, tečne proizvode za konture i sjajeve, jer će vam se topiti na licu usled visokih temperatura.

Vodootporni mejkap proizvodi su jedno od najboljih rešenja tokom leta, a ukoliko želite sebe da počastite nekim od njih, predlažemo da novac uložite u maskaru ili krejon, koji tokom leta predstavljaju najveći problem jer se jako brzo razmazuju.

Foto: Pixabay.com

Nakon šminkanja koristite proizvode koji će fiksirati šminku, to može biti puder za setovanje u prahu ili fiksator u spreju. Uvek u torbici držite i nekoliko listića koji uklanjaju višak masti sa lica.

Autor: redportal.rs

#leto

#mejkap

#proleće

#saveti

#šminka

#šminkanje