Čiste jastučnice su pola zdravlja

Najčešće mislimo da je posteljina najčistiji mogući deo u kome provodimo određeni deo dana ili noći, s obzirom da se trudimo da uvek čisti ležemo u krevet. I to dobrim delom i jeste tačno, ali da bi tako ostalo posteljina se mora redovno menjati i prati, uz redovno održavanje lične higijene.

To naročito važi za jastučnice, koje su najčešće veliki izvor grinja i različite druge prljavštine.

Naime, sa našeg lica, iako je čisto, u toku noći otpada mnogo mrtvih čestica kože, koja predstavlja savršenu hranu za grinje. Grinje se nalazi u svakoj kući i zabluda je da se to može izbeći, koliko god da se prašina često briše.

Jedino efikasno rešenje protiv grinja jeste stalno uklanjanje mogućnosti za njegovo razmnožavanje. Posebno ne želite da najveći izvor ovih termita bude blizu vaše glave.

Da bi se izbeglo gomilanje grinja, ali i ostale štetne pršljavštine dovoljno je jastučnicu menjati 1-2 puta u roku od 2 nedelje.

Osobe koje su alergične na grinje, trebalo bi da promenu svakako rade na nedeljnom nivou, ali i oni koji imaju masnu kožu lica, ili koriste kreme i ostale preparate za negu lica.

Ukoliko imate problematičnu kožu u smislu čestog izbijanja akni i bubuljica, to je razlog više da što redovnije vršite zamenu i pranje jastučnica.

Za kraj vam nudimo još i napomenu da je jastučnice, da bi bile poptpuno čiste, neophodno oprati na 90 stepeni u vašoj veš mašini, dugim programom, kako bi se visoka temperatura i deterdžent zajedno izborili protiv svih neprijatelja vašeg lica i tela.

Autor: redportal.rs

#jastuk pranje

#menjati jastucnice

#pranje jastucnica

#pranje jastucnice

#pranje jastuka

#zamena jastucnica

#zamena jastucnice