Saznaj na koji način se pravi i nanosi na lice

Azijatkinje su poznate po svom belom, čistom i mladalačkom izgledu lica bez bora, a njihova tajna leži u nezi kože pirinčem, odnosno pirinčanom vodom koja ima nekoliko benefita kada je koža u pitanju.

Pirinčana voda pre svega čisti kožu, ujednačava ten, odnosno uklanja fleke sa lica, akne, a pored svega toga sužava pore i zateže kožu. Pirinčanu vodu možete napraviti same u svom domu na 2 načina.

Foto: Unsplash.com

Prvi način podrazumeva kuvanje pirinča i potom upotrebu te vode na licu, dok je za drugi način pripreme potrebno pola šolje pirinča staviti da odstoji pola sata u dve čase vode. U oba slučaja potrebno je nakon pola sata procediti vodu i potom je koristiti.

Postoji nekoliko načina i za upotrebu pirinčane vode. Možete se njome umiti i nakon toga ostaviti da je koža upije, a potom se umiti običnom vodom, ili tufere natopiti pirinčanom vodom, pa njima očistiti temljeno lice.

Foto: Unsplash.com

Rok trajanja pirinčane vode je 3 do 4 dana ukoliko je držite u frižideru, a nakon ovog vremenskog roka potrebno je napraviti novu.

Autor: redportal.rs

#bore

#koža

#lice

#pirinač

#pirinčana voda

#ten